U srijedu 24. 11. 2021. godine uspješno je održana 2. međunarodna znanstveno-stručna konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2021 pod nazivom Održivi i odgovorni razvoj ruralnog područja” online iz hotela Panonija u Sisku.

Nakon uvodnih pozdrava organizatora konferencije direktorice Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Ingrid Padjen Đurić i doc. dr. sc. Marka Jurakića iz Vimal Akademije, te predsjednice Znanstvenog odbora konferencije izv. prof. dr. sc. Sanje Franc, konferenciju je službeno otvorio doc. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju. Konferenciju je moderirala doc. dr. sc. Petra Barišić, te su odrađene 2 vrlo zanimlljive panel rasprave s temama Pokretači razvoja ruralnog područja te Održivi i odgovorni razvoj i važnost edukacije u ruralnom području. Nakon panel rasprava slijedile su 2 sesije: Predstavljanje primjera dobre prakse u ruralnom turizmu i Izlaganje znanstveno-stručnih radova iz područja turizma kao poticaja održivom ruralnom razvoju.

Izlaganje znanstveno-stručnih radova nastavljeno je u četvrtak 25. 11. 2021. godine kroz dvije online sesije.

Konferenciju su uz Predsjednika Republike podržali Ministarstvo turizma, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajdenica i Institut za turizam. Na konferenciji je sudjelovalo preko 35 panelista i izlagača iz 5 država (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a online prijenos uživo u srijedu 24. 11. pratilo je više od 200 osoba.

Snimku 2. međunarodne konferencije RRT 2021 i online sesija možete pogledati na sljedećem kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCh_ooZAliygirYUPgsNdsuw

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su sudjelovali u realizaciji konferencije i vidimo se opet na 3. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2022!

 

Comments are disabled.