U srijedu 05.07.2023. godine predstavnici organizatora međunarodne konferencije RRT 2023. koja će se održati u 11. mjesecu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obišli su lokacije u Svetoj Nedelji na kojima će se održati studentska terenska nastava tijekom listopada 2023. godine. Koncept studentske terenske nastave jest da se studenti turizma i ekonomije upoznaju sa trenutnim stanjem turističke ponude lokalnih sredina te da svojim idejama kroz grupne radove doprinesu budućem turističkom razvoju navedenih područja.

Renata Vlahović, direktorica TZ Svete Nedelje, primila je predstavnike fakulteta iz Zagreba, Opatije i Brežica:
– doc. dr. sc. Petra Barišić, Ekonomski fakultet Zagreb;
– dr. sc. Marina Barkiđija Sotošek, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija;
– izv. prof. dr. sc. Marko Koščak, Fakulteta za turizem Brežice;
– te predstavnike organizatora iz Vimal Akademije – doc. dr. sc. Marko Jurakić i Hrvoje Hudoletnjak,

Prva lokacija bila je Adrenalinski centar Sveta Nedelja na kojoj je ljubazni domaćin gospodin Tomislav Jakopač prezentirao sve mogućnosti i ponudu centra. Na lokaciji je predstavnike dočekao i pozdravio gradonačelnik Svete Nedelje, gospodin Dario Zurovec.

Na putu prema sljedećoj lokaciji grupa je kratko stala i kod dvorca Kerestinec, renesansno – baroknog kaštela, zaštićeno kulturno dobro koji je trenutno u fazi renovacije.

Obilazak je završio na lokaciji Kamp Zagreb koji se nalazi se u lijepom prirodnom okruženju jezera Rakitje. Vlasnik, gospodin Krešimir Dubrović nazočnima je detaljno prezentirao ponudu i sadržaje u kampu.

Comments are disabled.